.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
آخرین وضعیت بازار آشفته برنج/ويژه برنامه تلويزيون و انصراف عمده فروشان از فروش برنج
برنج طارم که قبل از عید و تا همین 10 روز قبل هم به قیمت 1800 تا 1900 تومان فروخته می شد،اکنون 4100 تومان معامله می شودو برنج صدری 1900 تومانی هم 4200 تومان شده است...

طی روزهای اخیر افزایش بی رویه قیمت برنج به بحث روز مردم تبدیل شده است.در گفت و گو با چند فروشنده برنج علت این امر را جویا شديم.

یکی از فعالان بازار برنج که شدیدا از این وضعیت اظهار نارضایتی می کرد گفت: چهارشنبه هفته گذشته مردم به طور بی سابقه ای به مغازه هجوم آوردند و تمام برنج ها از هر نوعی را خریداری کردند که البته برنج به نرخ قبل از عید بود اما وقتی برای تامین برنج به شمال کشور مراجعه کردم به شدت از افزایش قیمت ها متعجب شدم.
قربانی افزود: برنج طارم هاشمی که قبل از عید و تا همین 10 روز قبل هم به قیمت 1800 تا 1900 تومان فروخته می شد،اکنون 4100 تومان معامله می شودو برنج صدری 1900 تومانی هم 4200 تومان شده است.

وی درباره قیمت انواع برنج خارجی هم گفت: برنج محسن و تانیا که هندی هستند قبل از عید زیر 2000 تومان بودند اما الان ما باید 2600 تومان بابت آن پول بدهیم. برنج پاکستانی را هم که 1550 تومان می خریدیم الان 2100 تومان قیمت دارد.


وی ادامه داد: در حال حاضر ارزانترین برنج ایرانی طارم سرگل است که به قیمت هر کیلو 3000 تومان می خریم.

وی در مورد علت افزایش ناگهانی قیمت ها اظهار بی اطلاعی کرد و افزود: بی ثباتی قیمت برنج به شدت بازار ما را آشفته کرده و نمی دانیم تکلیفمان چیست و آیا این افزایش کاذب است و قیمت ها پایین می آید یا اینکه طی روزهای آینده گرانتر از این خواهد شد.

در همین باره یکی از عمده فروشان برنج بازار تهران، در گفت و گو يي علت گران شدن برنج را اطلاع رسانی نابجای صدا و سیما در رابطه با بحران مواد غذایی در برخی کشورهای عمده تولید کننده برنج دانست.

نیری اظهار داشت: انعکاس بحران مواد غذایی در کشورهای تولید کننده عمده برنج مانند هند، تایلند، ترکیه و پاکستان کشاورزان شمال کشور و تاجران و عمده فروشان بزرگ برنج را نگران کرده است زیرا معتقدند وقتی کشورهایی که عمده برنج مصرفی خارجی ما را تامین می کنند خود با بحران تامین غذا مواجه اند بنابراین باید در عرضه برنج به صورت عمده احتیاط کرد.

وی با انتقاد از این رویه صدا و سیما اظهار داشت: به نظر من هیچ لزومی ندارد که صدا و سیما دائما بحران مواد غذایی و گرسنگی را در این کشورها به نمایش بگذارد زیرا بازتاب آن در کشور ما بسیار منفی است.

وی افزود: در حال حاضر کشاورزان شمال کشور به ما برنج عمده نمی دهند و با توجه به فصل پایان برنج شدیدا با کمبود برنج و افزایش قیمت ها مواجه شده ایم ضمن اینکه نمی دانیم با توجه به بحران کم آبی آیا در فصل برداشت برنج این کمبود رفع خواهد شد یا خیر؟

وی در مورد افزایش پلکانی قیمت برنج خارجی هم گفت: برنج مرغوب هندی به صورت عمده قبل از عید 1630 تومان بود که بعد از عید به 1750 تومان رسید اما همین نوع برنج دو هفته قبل 2000 تومان فروخته شد و امروز با قیمت2500 تومان معامله می شود.

وی در پایان با اشاره به گرانی و بی ثباتی در بازار برنج افزود: از مسوولان خواهش می کنیم توجه جدی به این مساله داشته باشند زیرا برنج غذای اصلی هموطنان ایرانی است و ادامه بحران در این بازار علاوه بر آشفتگی در کسب و کار ما، شهروندان را هم با مشکلات زیادی روبه رو می کند.

در همین حال با دستور شفاهي رئيس کل گمرک قيمت برنج وارداتي از تني 350 به 1300 دلار افزايش يافت.

براساس دستور شفاهي "هاشم رهبري" – رئيس کل گمرک- که روز شنبه 14 ارديبهشت 87 به کليه گمرکات ابلاغ شد، قيمت کليه برنج هاي وارداتي از تني 350 به 1300 دلار افزايش يافته و مابه التفاوت اين اختلاف قيمت نيز دريافت و به خزانه واريز شود.

براساس اين دستور کليه واردکنندگان برنج که از 8 ماه پيش اقدام به واردات اين محصول کرده اند نيز مشمول اين بخشنامه شده و بايد مابه التفاوت قيمت برنج وارداتي را بپردازند.

دستور شفاهي رئيس کل گمرک در حالي به کليه گمرکات ابلاغ شده است که افزايش 350 درصدي تعرفه واردات اين کالا تاثير مستقيمي بر روي قيمت تمام شده برنج وارداتي خواهد داشت.

براساس ماده 10 و 11 قانون حقوق گمرکي و ماده 121 آئين نامه اجرايي ارزش هر کالا در گمرک بايد توسط دفتر ارزش تعيين شده و توسط معاون گمرک ابلاغ شود اين در حالي است که دستور شفاهي رئيس کل گمرک اساسا در دفتر ارزش تعيين نشده است.

رئيس کل گمرک در حالي اين دستور شفاهي را ابلاغ کرده است که بررسي هاي لازم در خصوص تعيين قيمت برنج وارداتي در بازارهاي جهاني صورت نگرفته است./عصرايران


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

سما 18 ارديبهشت 1387
با سلام و خسته نباشید
مگر زندگی کشاورزان بیچاره دستخوش این تورم شدید نمی شود ؟
مگر نمی بینید که هرساله جهت تامین آب کشاورزیشان در یک روستا دهها مورد دعوا و ....اتفاق می افتد؟
مگر سد لار جهت تامین آب کشاورزی استان مازندران ساخته نشده بود ولی الان چند سالی است که به استخر پولدارهای شمال شهر نشین پایتخت سرریز می شود؟ مگر در سال 78 یا 79 نبود که پلیس ضد شورش جهت سرکوبی کشاورزان - کشاورزانی که جهت ابراز درد دلشان که کم آبی بود- به آمل آمدند و ..... و خلاصه اینکه مگر تاکنون کسی به این مسایل رسیدگی می کرد که در عرض این چند روز گرانی برنج دارند ورجه وورجه میکنند؟ ما هم با شما هم عقیده ایم که نباید این گرانی ها باشد ولی چرا فقط روی حاصل دسترنج کشاورزان در طول چند ماه تلاش شبانه روزی مکث کرده اید ؟ آیا یک کشاورز می تواند برای ساخت یک واحد مسکونی برای جوان منزلش با فروش همان برنج کیلویی 1200 تومان تیر آهن و سیمان و مصالح-ی که اینقدر سیر صعودی داشته - بخرد ؟ تازه از همه اینها گذشته این درآمدها که در این ماهها به جیب خرده کشاورزان نمیرود بلکه به جیب عده ای دلال و تاجر برنج میرود و فقط کشاورز بیچاره اینهمه انتقادات را می شنود.... البته بحث عدم احداث سد در استان مازندران و.... بحث جداگانه ای است که...این زمان بگذار تا وقت دگر... با تشکر / سما...آمل
الی 26 دي 1391
واقعا مقصودتون چیه اینم شد کشورداری همون برنج که دیروز 20000تومن میخریدیم امروز باید از صبح بریم تو صف اونم با سرشکونی و جنگ یه گونی برنج اونم با هزینه کلان بگیریم تا اخبار شروع میشه از بحران اقتصادی امریکا میگه و گرسنگان سومالی ما ایرانیا از همه بدتریم به داد خودمون برسید
امیر علی 17 بهمن 1391
به فکر مردم هم باشید

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.068 seconds.